סוגי מדחסים
סוגי מדחסים במערכות קירור בדחיסה
מדחסים בוכנתיים הרמטיים: משמשים במתקנים קטנים כמו מזגנים ביתיים ויחידות מושלמות קטנות. המדחס והמנוע בנויים על ציר משותף וכל היחידה מורכבת בתוך מעטה סגור הרמטוית שממנו יוצאים חיבורי החשמל והגז. במקרה של תקלה הם מוחלפים בחדשים. מוצר אמין, זול ונוח שאינו דורש אחזקה.
מדחסים סמי-הרמטיים: במתקנים בינוניים מ-10 עד 100 טון קירור, יחסית יקרים וניתנים לתיקון. המנוע מורכב על ציר המדחס ומחובר על ידי עוגן ואטם לגוף המדחס, כך ששניהם מהווים מבנה סגורואטום, הניתן לפירוק לשם שירות. הגז הקר היוצא מהמאייד עובר דרך החללים בבית המנוע המקרר אותו ומשם נכנס למדחס.
מדחסים פתוחים: כאן הפרדה מכנית בין המנוע למדחס, המהווה יחידה עצמאית. גל הארכובה מתחבר למנוע על ידי גלגלים וחגורות. מאפשר טיפול קל במדחס, הניתן לפירוק, אולם יציאת גל הארכובה מגוף המדחס מהווה נקודת תורפה. אטם מיוחד מסביב לגל למניעת דליפת גז, אותו יש לבדוק ולהחליף בשעת הצורך.
מדחסים צנטריפוגליים: משמשים במתקנים גדולים ומסופקים בד"כ כחלק מיחידת קירור הכוללת אתהמדחס עם מנוע שלו, הבנויים כיחידה סמי-הרמטית. מצנן המים הוא לרוב מטיפוס "צינורות בתוך מעטה" או מסוג "המוצף", כלומר המים (ולא הגז) עוברים דרך הצינורות והמעטה מוצף בנוזל קירור, המתאדה תוך כדי רתיחה בטמפ' נמוכה. מצוף מוווסת את הזנת הנוזל למטה ושומר על מפלס פני הנוזל. גם המעובר הוא מהטיפוס של "מעטפת עם צינורות". המזמין יכול לבחור את המעבה והמאייד בגדלים המתאימים לתנאי העבודה המתוכננים, כלומר לטמפ' הצפויה של מי הקירור ושל המים המצוננים. יש פה דילמה של הגדלת היעילות על חשבון תוספת להשקעה הראשונית.