נזקי תחזוקה
נזקי תחזוקה לקויה
אמנם ההשפעה הגדולה על צריכת אנרגיה נגרמת ע"י שינויים בלחצי היניקה או הדחיסה, והבחירה הראשונית של הציוד קובעת את יעילות המערכת. אך בהעדר תחזוקה הולמת הדברים משתנים לרעה, ומתפתחים פגמים שכיחים:
סתימת מסנני אוויר במתקנים הפועלים בתפשטות ישירה: יש לנקות או להחליף כל מסנן לפי תנאי הפעולה. במסנן סתום כמות האוויר העוברת דרכו ודרך נחשון הקירור (המאייד) פוחתת, כושר המאייד להעביר חום לנוזל המתאייד הולך ופוחת וכן קצב ההתאיידות. עקב כך לחץ היניקה יורד, הנוזל מתאייד בטמפ' נמוכה יותר וזה כמובן מגדיל בחזרה את כושר העבר חום המאייד. בגלל הגידול בדלתא T המערכת מתאזנת מחדש אך בלחץ ובטמפ' יניקה נמוכים יותר ובתפוקה נמוכה יותר.
כשתהליך סתימת המסנן נמשך, יורדת טמפט' היניקה מתחת לאפס מעלות, ואז מים המתעבים על פני המאייד מתחילים לקפוא ונוצרת שכבת קרח על המאייד. הקרח פועל כבידוד ומקטין את מעבר החום מהאווויר למאייד, הטמפ' ולחץ היניקה יורדים עוד יותר, שכבת הקרח הולכת וגדלה ובמהרה כל המאייד נסתם, אוויר מפסיק לעבור ואין קירור – אך המתקן ממשיך לפעול ולצרוך אנרגיה!
סתימת מסנני אוויר במתנים מרכזיים הפועלים במים מקוררים: גורמת להקטנת התפוקה שליחידת מפוח-סוללה או של יחידת פיזור האוויר ואז מגיעות תלונות על מיזוג האוויר. אם איש התחזוקה יוריד ברשלנות רק את טמפ' המים המקוררים ע"י כיוון התרמוסטט זה יגדיל את הפרש הטמפ' בין האוויר והמים ואת תפוקתהיחידות, אבל על חשבון שימוש מוגבר באנרגיה.
סתימת מסנן מים במגדל קירור: מקטינה את זרימת המים דרך המעבה, וכתוצאה יורד כושרו לפלוט חום למים. הגז מתעבה בטמפט' ובלחץ גבוהים יותר.
סתימת מרססי מים במגדל קירור גורמת לתוצאה דומה.
התהוות אבנית בצינורות המעבה: כתוצאה ממלחים במי הקירור הנדבקים לצינורות החמים גורמים להעלאת טמפ' העיבוי והקטנת יעילות המדחס. המרכך זקוק לרגנרציה תקופתית.
חוסר גז במערכת הקירור: אם מתפתחת דליפה קטנה היא אולי לא תורגש בתחילה, אך במשך הזמן תגרום לירידה בלחץ היניקה של המאיייד. תהליך האיוד יסתיים לפני סוף המאייד ומנקודה זו והלאה הגז יתחמם על אף הלחץ הנמוך. התוצאה – לחץ נמוך, הקטנת כושר הקירור והגדלת צריכת החשמל לטונה קירור. במדחסים הרמטיים וחצי הרמטיים, חוסר גז עלול לגרום לחימום יתר של המנוע מאחר שקירורו נעשה על ידי הגז הקר החוזר דרך המנוע למדחס.